Gorillaz koncerten a próbababák

A Gorillaz koncertet adott Budapesten, a Papp László Sportarénában 2017. november 13-án. A koncert előtt néhány órával keresték fel a beszerzők a Figura Dekort, hogy próbababák kellenek, azonnal.

 

 

A HVG Kult cikke:

Utolsó pillanatban nagybevásárolt a Gorillaz Budapesten, ráadásul igen fura dolgokat.
Próbabákat és plüssmackókat vásároltak Damon Albarnék kérésére – íme, a történet.

A sztorit egy üzletberendezéssel foglalkozó cég egyik képviselője osztotta meg velünk.

„Délután fél hat, csörög a telefon, épp kiléptem az irodából, társam hív, hogy 30 darab kirakati babát akar venni az ügyfél most azonnal. Ott van nála a készpénz, benn ül az autóban, hova menjen? Társam egyedül nem akar senkivel kettesben lenni az irodában ilyenkor már, úgyhogy ha kedves nekem a készpénzes forgalom, és fontosnak tartom cégünk évvégi bevételi mutatóinak kedvező alakulását, akkor forduljak már meg, és jelenlétemmel emeljem az est fényét!”, meséli informátorunk, aki hozzáteszi, egy pillanatig azt hitte, tréfálnak velük.

„Oké rendben, kanyar vissza, mindketten az irodában ügyfél sehol, kérdem a társam, mennyire komoly ez a telefon. Azt mondja, összesen 200 ezer forint van az embernél – osztok, szorzok, abból nálunk 30 baba esetleg egy estére bérelhető, jobb esetben 30 lepukkadt babafejet tudunk adni örökbe. Nem kell sokat várni, befut az ügyfél egy kisbusszal, egyedül van, kezében okosmobil, siet, úgyhogy irány a raktár!

Tanakodás, ennyi pénzből nem lesz 30 baba, legfeljebb a harmadára elég, szóval kicsit körülnéz, telefonál. Fehér babák kellenek, főleg nők, de ha nem megy jöhetnek a fiúk is. Szóval megegyeztünk, 7 nő és egy szürke férfi lett a vége, hétkor indult az autó, rakodás közben derült ki, hogy másfél óra és kezdődik a koncert.”

A babák végül a Gorillaz-koncert díszletelemeiként az Aréna nézőterére kerültek, a színpad mellé.

 

 

Megkérdeztük a koncertet szervező Live Nation képviselőjét is.

„Igen, a próbababákat és a plüssmackókat is ők kérték, valamiért kitaláltak 17.15-kor, hogy az nekik kell, eredetileg többet szerettek volna, de kicsiny piacunk még karácsony előtt sincs felkészülve ilyen mértékű fogyasztásra ezekből a cikkekből, azonnalra, készletből. Igazából soha nem árulták el, hogy miért kérik, számomra nem is

derült ki az este végéig sem, onnantól, hogy megkapták az aktuálisan, bő óra alatt felhajtható készletet, mindent ők csináltak már vele.”